Competitiveness of the Selected Countries of the EU with a Focus on the Quality of the Business Environment - Hajduová, Zuzana, 1974-
Hlavným cieľom štúdie je zhodnotiť kvalitu podnikateľského prostredia prostredníctvom multikriteriálnej analýzy. Za obdobie rokov 2018 až 2020 boli údaje analyzované pomocou siedmich vybraných indexov metódy váženého súčtu (WSA) a techniky preferencie objednávky podľa podobnosti s ideálnym riešením (TOPSIS). Výskumná vzorka zahŕňala všetky krajiny EÚ, ktoré vstúpili do EÚ súčasne v roku 2004. Spracovanie analytických údajov sa postupne realizovalo s využitím deskriptívnej štatistiky a viackriteriálnych metód hodnotenia.