Prečo nás zdražovanie energií straší viac ako Nemcov? - Morvay, Karol, 1973-
Súčasná situácia rastu cien energií a snaha o jej riešenie, pričom ceny energií nemáme tak celkom vo svojich rukách, keďže na ne vplýva geopolitika, klimatická kríza a potreba tzv. zelenšej energie. Vplyv energetickej náročnosti hospodárstva (objemu použitých energií na tisíc eur vytvoreného HDP) na súčasnú energetickú krízu, najmä v kontexte, že Slovensko má pomerne vysokú energetickú náročnosť hospodárstva, čím je pre nás kríza hrozivejšia.