Chemický a farmaceutický priemysel si vyžaduje špeciálne riešenia - Szmrecsányi, Tomáš
Špecifiká organizovania logistiky chemických a farmaceutických produktov, ktorá si vyžaduje v prvom rade väčšiu pozornosť pri riadení. Do jej procesu vstupujú rôzne nové aspekty, najmä bezpečnosť, riadenie sprievodnej dokumentácie a preprava pod teplotným režimom. Preprava humánnych liečiv spadá do kategórie citlivých nákladov, aj preto sú podmienky po celý čas sledované tzv. datalogermi. Dodávky v thermo regulovaných nákladných vozidlách. Praktické skúsenosti v podnikoch, napr. v spoločnosti Slovnaft, BASF Slovensko, Dachser Slovakia či Gefco.