Typológia úloh používaných v kontexte výučby anglického odborného jazyka na Ekonomickej univerzite v Bratislave - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Charakter jazykových seminárov, popis obsahu predmetu „odborný anglický jazyk pre ekonómov“ so spôsobom organizácie jazykovej výučby na Ekonomickej univerzite v Bratislave a s priblížením spôsobu práce učiteľa so študentom pred a počas jazykových seminárov. Typológia, charakteristika a príklady úloh určených na precvičovanie, upevňovanie a prehlbovanie jazykových kompetencií študentov, s rozširovaním ich slovnej zásoby a odbornej terminológie v anglickom odbornom jazyku, založených na tematických celkoch stanovenými učebným plánom. Využívanie vyučovacej metódy simulácie pri osvojovaní si komunikačnej kompetencie u študentov v oblasti rozvoja ich odbornej slovnej zásoby, funkčnej gramatiky a práce s textom.