Leto 2020 a intencia cestovať na dovolenku po vypuknutí pandémie: Analýza zistení vybraných vedeckých štúdií - Ňakatová, Darina
Analýza vedeckých prác, ktoré sa venovali výskumu intencie cestovať na letnú dovolenku v lete 2020 po prvej vlne pandémie. Na základe prehľadu vybraných publikovaných zistení bolo možné konštatovať: približne jedna pätina až jedna tretina opytovaných prejavila intenciu necestovať v aktuálnom roku, nízku intenciu cestovať vyjadrili staršie osoby a s horším zdravotným stavom a vyššiu muži, zamestnané osoby, osoby s vyšším príjmom a osoby, ktoré sú ochotné viac minúť.