The Impact of Global Socio-Economic Changes on the Regional Role of Universities - Pupp, Zsuzsanna
Ekonomický a regionálny rozvoj a rýchle, často nepredvídateľné zmeny na celom svete v technických oblastiach majú vplyv na všetko, vrátane univerzít, odbornej prípravy, výskumu a služieb. Univerzity si musia nájsť svoje miesto v tomto neustále sa meniacom prostredí, musia neustále reinterpretovať seba a svoje vlastné úlohy a zároveň zabezpečiť, že vzdelávanie a prenos vedomostí budú mať prioritu. Tempo zmien sa stále viac zrýchľuje s technologickými novinkami a inováciami odvetví špičkových technológií, ktoré samy seba prekonávajú ohromujúcou rýchlosťou.