Vybrané aspekty zdaňovania majetku v SR - Belkovicsová, Daša, 1982-
Význam majetkových daní pre hospodárenie samospráv. Analýza súčasného systému zdaňovania majetku a aktuálne trendy a výzvy. Dopady prijatých zmien a regionálne rozdiely v zdaňovaní majetku na príklade krajských miest. Prehľad daňových príjmov obcí, súčasný stav zdaňovania majetku a navrhované reformné procesy, ktoré majú viesť k zdaňovaniu nehnuteľností na základe ich trhovej hodnoty. Prijaté zmeny v zdaňovaní majetku v krajských mestách, v ktorých sú alokované najvyššie výnosy dane z nehnuteľností a ich regionálny aspekt. Analýza korelácie medzi hospodárskou výkonnosťou kraja a výškou výnosov z dane z nehnuteľností krajských miest.