Michal Miloslav Hodža: His National-Emancipation - Gbúrová, Marcela
Etnicko-emancipačné a národno-politické iniciatívy Michala Miloslava Hodžu, jedného z predstaviteľov slovenského národného hnutia v revolučných rokoch 1848-1849, spolutvorcu modernej spisovnej slovenčiny.