Mixed Fuzzy-Logic and Game-Theoretical Approach to Justify Vehicle Models for Servicing the Public Bus Line - Naumov, Vitalii
V článku je navrhnutý herno-teoretický prístup, aby sa odôvodnil výber modelu autobusu na základe preferencií cestujúcich a štruktúry tokov cestujúcich. Pre odhad preferencií zákazníkov boli definované funkcie členstva pre fuzzy množiny optimálnych modelov vozidiel. Simulačný experiment s cieľom odhadnúť štruktúru mestského vozového parku z hľadiska kapacity vozidiel sa uskutočnil pre mesto Talas (Kazachstan).