Introduction: Decentralization from Global Perspective - Antwi-Boasiako, Kwame Badu
Úvodná kapitola knihy o procesoch decentralizácie a miestnych samosprávach. Úloha miestnych samospráv v súčasnom svete. Národné a medzinárodné diskusie o vzťahu medzi decentralizáciou a rozvojom vo svete prechádzajúcom tichou demokratickou revolúciou. Aspekty procesu miestnej (lokálnej) demokracie.