Local Governments in the Czech Republic and Slovakia - Csányi, Peter, 1978-
Decentralizačné trendy v strednej a východnej Európe, so zameraním na samosprávu regiónov v Českej republike a na Slovensku, aj v kontexte postkomunistickej transformácie. Oblasti patriace do kompetencií regionálnej samosprávy. Územná samospráva a administratívna mapa Českej republiky a Slovenska. Územná systemizácia Slovenskej republiky, implementácia systému NUTS (nomenklatúra územných jednotiek pre štatistiku), zahŕňajúca úrovne: NUTS 0, 1 – krajina, NUTS 2 – Bratislava a Západné, Východné a Stredné Slovensko (regióny s počtom približne 1 až 2 miliónov obyvateľov), NUTS 3 – kraje (nadregionálna úroveň), NUTS 4 – okresy (miestne jednotky a mikroregióny) a NUTS 5 – obce.