K otázkam úradného tlmočenia a prekladu v Nemecku - Tuhárska, Zuzana, 1977-
Kapitola podáva zhrňujúcu informáciu k otázkam úradného tlmočenia a prekladu ako aj spôsoby vzdelávania úradných tlmočníkov a prekladateľov. V kapitole je zároveň venovaná pozornosť otázkam jazyka používaného pred súdom a jazyku úradných listín, ktoré implicitne determinujú rolu úradného tlmočníka a úradného prekladateľa.