Inovatívny prístup k identifikácii finančného zdravia a konkurenčného postavenia hotelových zariadení - Čabinová, Veronika
Kvantitatívna finančno-ekonomická SWOT analýza Hotela Francesco (Prešov) s využitím sekundárnych účtovných dát za roky 2014 – 2018, odhalenie jeho interných silných a slabých stránok, externých príležitostí a hrozieb a následná identifikácia stratégie budúceho smerovania, spolu s konkurenčným postavením. Vytvorenie vlastného postupu zostavenia kvantitatívnej finančno-ekonomickej SWOT analýzy na základe využitia metódy komparácie, analýzy, syntézy, indukcie, dedukcie, vybraných deskriptívnych štatistík a štandardizácie dát, s aplikovaním na príklade Hotela Francesco. Návrhy a odporúčania v snahe posilniť odhalené slabé stránky hotela a minimalizovať potenciálne hrozby vzhľadom na konkurenčnú pozíciu a finančné zdravie podniku.