Novela školského zákona - Surmajová, Žaneta
Prehľad najvýznamnejších zmien novely zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní. Nadobudla účinnosť 1. 1. 2022. Reflektuje tézy z programového vyhlásenia vlády SR, podnety aplikačnej praxe, debyrokratizáciu v školstve, digitalizáciu školstva, reformu poradenského systému, opatrenia z Plánu obnovy a odolnosti. Inkluzívne vzdelávanie a národné školstvo, školská dochádzka a počty žiakov v ročníku, dištančné vzdelávania a hodnotenie žiakov, povinné predprimárne vzdelávanie, prijímacie konanie a dobrovoľná maturitná skúška, reforma poradenského systému - po novom od 1. 1. 2023, rozhodovanie v správnom konaní.