Novelou sa znížia sankcie
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora žiadala, aby za bezpečnosť potravín po dátume minimálnej trvanlivosti zodpovedal obchod, nie výrobca. S touto požiadavkou sa obrátili aj na poslancov NRSR. Komora ďalej navrhuje osobitné predajné miesto, kde nájdu spotrebitelia informácie o charaktere daných potravín.