Impact of the Covid-19 Coronavirus Pandemic on Tourism in the Regions of Slovakia - Urbaníková, Marta
Cestovný ruch bol až do vypuknutia pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom jedným z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich odvetví na Slovensku. Cestovný ruch je často jediným zdrojom príjmov spolu s poľnohospodárskou výrobou v nepriemyselných častiach regiónu. Je jedným z najviac postihnutých odvetví. Rozsiahle obmedzenia cestovania, najmä medzinárodného, vedú k jeho poklesu, čo môže mať v budúcnosti negatívny vplyv na cestovný ruch.