Matky a ich novorodenci v Čechách v roku 2014: náklady na hospitalizáciu, spojené s narodením dieťaťa s ohľadom na pravdepodobný spôsob počatia dieťaťa - Havelková, Tereza
V posledných troch desaťročiach dochádza k odkladu rodičovstva. To môže mať negatívne následky, ako problémy s otehotnením a nárast neplodnosti párov. Náklady, spojené s pôrodom a hospitalizáciou matky, aj dieťaťa.