Dôchodkové sporenie – účasť, príspevky, dávky - Gášpárová, Eva
Dôchodkový systém na Slovensku, tvorený z troch pilierov: I. pilier (povinné dôchodkové poistenie, spravovaný Sociálnou poisťovňou), II. pilier (starobné dôchodkové sporenie – kapitalizačný pilier dôchodkového systému, spravovaný dôchodkovými správcovskými spoločnosťami) a III. pilier (doplnkové dôchodkové sporenie – dobrovoľný pilier dôchodkového systému, spravovaný dôchodkovými správcovskými spoločnosťami). Detailný prehľad celého dôchodkového systému a jednotlivých pilierov, s príkladmi v rámci referenčných súm, príspevkov a dávok, účasti v pilieroch a daňových súvislostí (daň z príjmov), najmä z pohľadu dôchodkového sporenia.