Nadbytočnosť zamestnanca - Mičudová, Tatiana
Skončenie pracovného pomeru v súlade so zákonom č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. dohodou, výpoveďou, okamžitým skončením alebo skončením v skúšobnej dobe, pričom jedným z najčastejších dôvodov skončenia pracovného pomeru, bez ohľadu na formu (výpoveď alebo dohoda), je nadbytočnosť zamestnanca v dôsledku organizačnej zmeny, ktorú zaviedol zamestnávateľ. Uskutočnenie organizačnej zmeny a prerokovanie organizačnej zmeny so zástupcami zamestnancov. Zákonné možnosti zo strany zamestnávateľa a zamestnanca a súdne prípady súvisiace s predmetnou problematikou.