Porovnanie ľavicového a pravicového populizmu optikou politickej lingvistiky - Štefančík, Radoslav, 1976-
Lingivstické skúmanie populizmu a radikálnej politiky (pravicový/ľavicový populizmus, krajná pravica/ľavica, prípadne pravicový/ľavicový extrémizmus) v politickej sfére na Slovensku. Aj keď na ideovej osi ležia na opačných póloch, témy, ktoré komunikujú verejnosti a spôsob, akým tieto témy prezentujú, majú podobné. Skúmanie spoločných tém slovenských ľavicových (Smer-SD a KSS) a pravicových populistov (Kotlebovci-ĽSNS a Republika) a poukázanie na podobné komunikačné stratégie. Identifikácia spoločných metód komunikácie predstaviteľov dvoch, na prvý pohľad rozdielnych, ideových spektier. Používanie spoločných výrazových prostriedkov a komunikačných stratégií na sociálnych sieťach a internetových platformách vo vybranom časovom období, od začiatku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom (marec 2020) do jesene 2021.