Zamestnávanie invalidných dôchodcov - Hamuľák, Mikuláš
Ťažký úraz či choroba občana a invalidný dôchodok, ktorý slúži na elimináciu rizík, ak by nemohol ďalej pracovať a zostal by bez príjmu. Dôchodková dávka poskytovaná za podmienok ustanovených zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v z. n. p. z invalidného poistenia. Odchod do invalidného dôchodku a zamestnávanie invalidných dôchodcov. Povinnosti zamestnávateľa vo vzťahu k zamestnancovi so zdravotným postihnutím a zákaz diskriminácie. Zamestnávanie invalidných dôchodcov v chránenej dielni alebo na chránenom pracovisku. Činnosť pracovného asistenta a preradenie na inú prácu. Výpoveď zamestnancovi zo zdravotných dôvodov. Povinné zamestnávanie osôb so zdravotným postihnutím. Zmeny v oblasti posudzovania invalidity u autistov.