Výhody vernosti musia byť vzájomné - Kapitán, Peter
Aj keď sú výhody vernostného programu známe už dlho, niektorí z najväčších hráčov na maloobchodnom trhu prišli so svojimi verziami až teraz. Príkladom je napríklad Kaufland Card. Základom toho, aby mohol obchodník s dátami pracovať, je presvedčiť svojho zákazníka, aby bol ochotný svoje dáta zdieľať. Moderný vernostný systém musí spraviť na spotrebiteľa prvý dobrý dojem. Aktuálnym trendom sú dnes predplatené programy (napr. Amazon Prime).