Mliečne alternatívy neprevládnu - Kapitán, Peter
Mliečne výrobky, resp. ich alternatívy za posledných tridsať rokov prešli dynamickým vývojom. Výrobcovia sa domnievajú, že sa momentálne populárne bezlaktózové a vegánske alternatívy postupne z trhu vytratia. Medzi najobľúbenejšie mliečne výrobky domácností v súčasnosti patria syry a biele jogurty. Spotrebitelia sú citliví na cenu masla, ktorá v dôsledku rastu energií či obalových materiálov, neklesne.