Banky mění své interní systémy. Hlavním důvodem je vyšší agilita a kvalita služeb - Sobková, Martina
Fúzie na tuzemskom bankovom trhu, zmena klientského sentimentu a neustále sa zvyšujúce požiadavky ohľadom kvality bankových služieb nútia banky k neustálym inováciám svojich IT infraštruktúr. Dôvody sú rôzne. Vysoko finančne náročná akcia, prinášajúca mieru rizika a klient ju nemusí doceniť. Návratnosť investície a core banking systému je oxymoron. Lacnejšie na zelenej lúke a podľa vlastných predstáv. Kľúčovú rolu získava lead management.