[Englisch in europäischen Sprachen] - Kalaš, Filip, 1993-
Recenzia zborníka Englisch in europäischen Sprachen (Angličtina v európskych jazykoch), ktorý ponúka úvahy a analýzy na jazykovedné témy, ktoré sú už niekoľko desaťročí aktuálne, prinášajúci najmä medzijazykové deskriptívne analýzy, ktoré možno považovať za cenné podnety pre ďalšie, napr. korpusové lingvistické výskumy v tejto oblasti. Zborník sa venuje vplyvu angličtiny na jedenásť germánskych, románskych a slovanských jazykov v Európe, so zameraním na dve témy: charakter a rozsah výpožičiek z angličtiny v ich materinskom jazyku (anglicizmy v Európe) a úloha angličtiny ako vyučovacieho jazyka na školách a univerzitách. Príspevky sa zameriavajú aj na nemčinu, holandčinu, švédčinu, dánčinu či islandčinu.