Evropský veřejný ochránce práv - Kořínek, Štěpán
lnštitucionálna existencia, funkcionalita a činnosť ombudsmana. Základná charakteristika európskeho ombudsmana z hľadiska právneho základu, štruktúry, právomocí a činností. Z histórie cesty vzniku konceptu ombudsmanstva a vznik funkcie Európskeho ombudsmana. Kompikácie, spojené s jeho činnosťou. Potreba zvyšovania transparentnosti a dostupnosti.