Cezhraničné prenosy osobných údajov - Mesarčík, Matúš
Cezhraničné prenosy osobných údajov ako aktuálna téma na poli ochrany osobných údajov. Mechanizmy na cezhraničný prenos, kedy sú vhodné a kedy je príhodné ich využiť. Špecifiká použitia niektorých mechanizmov, najmä štandardných zmluvných doložiek, iných mechanizmov podľa článku 46 GDPR či výnimiek pre cezhraničné prenosy optikou judikatúry a usmernení dozorných orgánov. Problematika cezhraničných prenosov do Spojeného kráľovstva a Spojených štátov amerických.