English Discourse of Immigration in the Aspect of Corpus Linguistics - Matytcina, Marina
Článok na základe údajov z lingvistického korpusu News on the Web skúma mediálny diskurz imigrácie v britských a amerických médiách v období rokov 2018 až 2020. Skúmajú sa lingvistické fakty z hľadiska diskurzívnej lingvistiky a korpusovej analýzy. Identifikácia a kvantifikácia kolokácií, v ktorých sémanticky hlavnú zložku predstavujú slová z vyhľadávacieho dopytu: imigranti a žiadatelia o azyl.