Udržování finanční stability vyžaduje aktivní makroobezřetnostní politiku - Frait, Jan
Vývoj bankového sektora v Európe. Globálne a domáce makrofinančné podmienky, na základe ktorých banková rada prijala rozhodnutie ohľadom kapitálových rezerv a pravidiel pre poskytovanie hypotekárnych úverov. Prudký nárast cien rezidenčných nehnuteľností. Nevyhnutné sprísnenie podmienok pre poskytovanie hypotekárnych úverov. Ziskovosť európskych bánk. Odolnosť bankového sektoru v Českej republike.