Cleavages in Interwar Czechoslovak Republic - Csányi, Peter, 1978-
Politologická teória štiepenia (cleavage theory) Steina Rokkana a jej aplikácia na medzivojnovú Československú republiku (Prvá česko-slovenská republika), najmä z pohľadu slovenských medzivojnových politických strán, s poukázaním na potrebné teórie, ktoré sú dôležité pri definovaní štiepenia v danej krajine. Relevantné štiepenia, ktoré sú charakteristické pre medzivojnovú Československú republiku, so snahou o poskytnutie prehľadnejšieho obrazu o situácii v krajine z hľadiska straníckeho systému a politických strán.