Faktory vplyvu na výkonnosť sektora cestovného ruchu na Slovensku - Orelová, Andrea
Satelitný účet cetovného ruchu umožňuje meranie sociálnych a ekonomických prínosov cestovného ruchu. Zahrnuté sú v ňom agregované makroekonomické ukazovatele, napr. o spotrebe v cestovnom ruchu, HDP cestovného ruchu, zamestnanosť a investície v cestovnom ruchu. Satelitný účet meria prínosy a výkonnosť cestovného ruchu ako súčasti sektora národnej ekonomiky. Osobitosti merania výkonnosti cestovného ruchu. Ovplyvňujúce faktory.