Princíp najužšej väzby v kolíznom práve - Sisák, Ľuboslav
Charakteristika princípu najužšej väzby a jeho konkretizácia, ako aj jeho vzťahu k iným pojmom a hodnotám kolízneho práva. Definícia príbuzných pojmov a konkurenčných hodnôt. Sústredenie sa na kolíznoprávne techniky posilňujúce princíp najužšej väzby. Využitie najužšej väzby ako hraničného určovateľa a nástroja zvaného "úniková klauzula".