Pracovné cesty a dovolenky zamestnancov v čase pandémie - Mičudová, Tatiana
Pracovná cesta predstavuje výkon povinností zamestnanca, ktoré mu ukladá nielen pracovná zmluva, ale aj právne predpisy. V prípade cesty do zahraničia je potrebné dodržiavať aj podmienky vstupu krajiny, kam zamestnávateľ zamestnanca vysiela. Preto je vhodné, aby zamestnávateľ disponoval informáciou o očkovaní, prekonaní alebo testovaní zamestnanca voči COVID-19.