Transport Infrastructure and Logistics - Tatýrek, Václav
Potreba mať prevádzkové zásoby a skladovacie priestory, medzi ktoré ako jedny z najvýhodnejších sú sklady, ktorá sa ukázala najmä v čase pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, keď sa priame zásobovanie bez skladovacích kapacít ukázalo ako krátkodobé riešenie. Spoločnosti sa tak zameriavajú buď na výstavbu vlastných hál, alebo na prenájmom v logistických centrách, čím sa trhu priemyselných a skladových nehnuteľností v čase pandémie mimoriadne darí a zaznamenáva rekordný objem výstavby a nájomnej činnosti, historicky najnižšiu úroveň neobsadenosti a výrazný nárast cien nájomného. Výskum výstavby skladov v Českej republike, ktorý podielovo predstavuje len 2 až 3 % zo štruktúry výstavby v krajine, avšak možno očakávať výrazný nárast.