Paradox of Excess Liquidity in European Emerging and Transition Economies - Kastrati, Albulenë
Európske rýchlo sa rozvíjajúce a transformujúce sa ekonomiky nesmierne potrebujú investície a obnovu kapitálu, napriek tomu produkujú značné množstvo nevyužitých zdrojov. Najmä banky držia prebytočnú likviditu vzhľadom na zdanlivo ziskové úverové príležitosti. Táto štúdia vytvára nový odhad prebytočnej likvidity tým, že zohľadňuje celkovú likviditnú pozíciu bánk.