Supply Chain Finance, Performance and Risk: How Do SMEs Adjust Their Buyer-Supplier Relationship for Competitiveness? - Liu, Feng
Financovanie dodávateľského reťazca pritiahlo značnú pozornosť ako inovatívny obchodný model, ktorý umožňuje firmám, najmä malým a stredným podnikom (MSP), premieňať nelikvidné aktíva na hotovosť bez toho, aby im vznikali ďalšie záväzky. Jeho účinky na výkonnosť a riziko MSP však neboli dostatočne preskúmané. Konkurencieschopnosť MSP závisí od zvyšovania výkonnosti a zmierňovania rizika. Skúmanie vzťahu medzi financovaním dodávateľského reťazca, výkonom a rizikom.