Econometric Analysis of Factors Influencing the Development of Small and Medium Enterprises: The Case of Azerbaijan - Musayev, Orkhan
Strategický plán na zabezpečenie konkurencieschopnosti, inklúzie a udržateľnosti hospodárstva, vypracovaný v Azerbajdžanskej republike a zameraný na rozvoj malých a stredných podnikov (MSP) ako hlavné hnacie sily udržateľného hospodárskeho rozvoja krajiny a na diverzifikáciu hospodárstva. MSP ako sociálno-ekonomický systém s charakteristikami ekonomicko-kybernetického systému, čím by sa mal použiť mechanizmus matematického modelovania kvantitatívnej analýzy na stanovenie optimálnych stratégií správania a rozvoja tohto ekonomicko-kybernetického systému. Použitie mechanizmu ekonometrického výskumu matematického modelovania na kvantifikáciu vplyvu environmentálnych faktorov na MSP, najmä mechanizmu korelačno-regresnej analýzy, pričom v procese výskumu sú ako štatistický základ použité údaje charakterizujúce činnosť MSP v krajine.