Elektronická komunikácia - Strašnický, Štefan
Nový zákon č. 452/2021 Z. z. o elektronických komunikáciách sa dotýka regulácie hospodárskej súťaže v sektore elektronických komunikácií. Zavádza sa napríklad definícia nadnárodného trhu, dopytu a ukladania povinností podnikom s významným vplyvom na relevantnom trhu. Ide aj o možnosti firmy dobrovoľne sa zaviazať k splneniu určitých záväzkov s cieľom eliminovať reguláciu zo strany regulačného úradu. Legislatíva hovorí aj o povinnostiach, ktoré súvisia s prechodom na vysokorýchlostné siete a reguláciu podnikov, ktoré poskytujú výlučne veľkoobchodné služby. Zmenu priniesla aj v rozsahu definície univerzálnej služby a v posilnení ochrany spotrebiteľov.