Regional Determinants of Housing Prices in the Czech Republic - Kalabiska, Roman
Skúmanie správania cien nehnuteľností na bývanie a identifikácia ich determinantov naprieč českými regiónmi od roku 2000 do roku 2019. Vplyv mnohých premenných na vývoj cien bývania vzhľadom na zložitosť realitného trhu. Porovnanie modelov tradičnej panelovej regresie (združené OLS, fixné efekty a náhodné efekty) s dynamickými panelovými regresnými modelmi (PDOLS, FMOLS, ARDL a GMM).