Odpad z viacvrstvových kombinovaných materiálov možno využiť viac - Mátel, František
PET (polyetyléntereftalát) má hlavné postavenie medzi obalovými materiálmi. Nahrádza sklené a plastové obaly z PVC, PE a PP. Vstúpil na trh na prelome tisícročí. Uplatňuje sa ako obal potravín, napojov, technických výrobkov a chemických prípravkov. Odpad z použitých viacvrstvových kombinovaných materiálov a jeho recyklovanie. Výrobky z recyklovaných viacvrstvových kombinovaných materiálových obalov. Možnosti na zlepšenie vlastností a príležitosti ich aplikácie.