The Managerial Implications of the Labor Market and Workplace Shortage in Central Eastern Europe - Poór, József
Zmena na trhu práce v krajinách strednej a východnej Európy. Nedostatok pracovníkov v regióne strednej a východnej Európy a možné príčiny tohto javu - emigrácia pracovnej sily z krajín bývalého východného bloku do západných krajín, negatívne demografické tendencie v regióne, dopady hospodárskej krízy a výrazné mzdové rozdiely v krajinách Európskej únie. Príspevok prezentuje prvé výsledky medzinárodného výskumu realizovaného v šiestich krajinách z regiónu strednej a východnej Európy (Rakúsko, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko a Slovensko) o príčinách a manažérskych dôsledkoch súčasného nedostatku pracovných síl.