Sektor stavebníctva má plán na riešenie výziev trhu práce do roku 2030 - Hrnčiar, Michal, 1994-
Potreba venovania pozornosti v sektore stavebníctva aj príprave budúcej kvalifikovanej pracovnej sily, popri nosných témach, ako sú nový stavebný zákon, zdražovanie stavebných materiálov, nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily či potreba dočerpať eurofondy. Túto potrebu reflektuje aj Akčný plán na riešenie výziev trhu práce do roku 2030, ktorý má pripravený Sektorová rada pre stavebníctvo, geodéziu a kartografiu, odrážajúc trendy, o ktorých sa diskutovalo na rokovaní dňa 1. 2. 2022, pričom čeliť týmto výzvam bude možné aj vďaka dokumentu Sektorová stratégia rozvoja ľudských zdrojov, ktorá analyzuje stav sektora z hľadiska ľudského kapitálu v súčasnosti a aj s predpokladom do roku 2030.