K predlženiu lehoty zániku práva vyrubiť daň za obdobie trvania pandémie na účely správy daní - Jurčíková, Božena
Jedným z dôležitých inštitútov pri správe daní, ktorý upravuje zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový proiadok), je lehota. Ide o lehotu, v rámci ktorej vyplýva pre adresáta povinnosť niečo vykonať, niečo strpieť a niečo aj splniť. S nedodržaním určenej lehoty na vykonanie úkonu nastávajú aj právne dôsledky a uloženie sankcie, zastavenie konania, zamietnutie ďalšieho postupu pri správe daní, nemožnosť podať opravné prostriedky voči rozhodnutiam orgánov verejnej moci.