Recepcia ruskej sovietskej literatúry na Slovensku po roku 1989 - Biloveský, Vladimír
Recepcoa literatúry, ktorá nemohla byť publikovaná pred rokom 1989 z politických, alebo ideologických dôvodov. Súčasná ruská literatúra, reedície, nové preklady ruskej klasickej literatúry. Špecifikácia jednotlivých fenoménov, spoločensko-politickej situácie po roku 1989, autorov, prekladateľov, prekladateľského procesu a vydavateľského prostredia.