Kontrast a jeho funkcia v expresívnej ideologicky motivovanej denominácii politického subjektu - Molnárová, Patrícia
Motivické kategórie a kontextová expresivita. Spôsob využitia a funkcia kontrastu v ideologicky determinovanom mediálnom komunikáte. Socioštylistické aspekty - jazyk a text vo vzťahu k historicko-spoločenskému kontextu a pragmaštylistické aspekty vzťahu jazyka a komunikácie - persuazívna funkcia ideologickej propagandy, komunikačný efekt. Využitie expresivity v jazykovom obraze nepriateľa. Využitie expresivity v jazykovom obraze spojenca.