Zamestnávanie cudzincov, možnosti a problémy - Lukajka, Jozef
Zákon o pobyte cudzincov považuje za cudzinca každého, kto nie je štátnym občanom SR, pričom ide o štátnych príslušníkov tretej krajiny a občanov členského štátu EÚ a štátu, ktorý je zmluvnou stranou Dohody o Európskom hospodárskom priestore a Švajčiarskej konfederácie, a príslušníkov jeho rodiny. Základný právny rámec zamestnávania cudzincov tvorí zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti.