Vlastné imanie v spoločnosti - Böszörményi, Jana
Vlastné imanie spoločnosti ako zobrazenie stability spoločnosti, keďže predmetný ukazovateľ hovorí o tom, či je spoločnosť schopná plniť svoje záväzky voči veriteľom alebo nie je a stáva sa platobne neschopnou. Priblíženie problematiky vlastného imania v spoločnosti, aj v súvislostiach s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Položky vlastného imania. Rezervné fondy a rezervy a ich vplyv na vlastné imanie. Fondy tvorené zo zisku, ostatné fondy a ich zaúčtovanie. Základné imanie a jeho vplyv na vlastné imanie so zaúčtovaním účtovných prípadov. Nerozdelený zisk spoločnosti a vplyv na vlastné imanie. Oceňovacie rozdiely. Obmedzenia rozdelenia vlastných zdrojov. Spoločnosť v kríze a dočasná ochrana podnikateľov vo finančných ťažkostiach.