Separating Reputation, Social Influence, and Identification Effects in a Dictator Game - Servátka, Maroš, 1976-
Spôsoby, akými informácie o konaní iných jednotlivcov ovplyvňujú ich vlastné správanie v behaviorálnej hre na diktátora, pričom experimentálny dizajn rozlišuje behaviorálne tri možné účinky reputácie príjemcu v rámci hry na diktátorovo rozhodnutie: reputácia spôsobuje nepriamu reciprocitu, sociálny vplyv a identifikáciu. Rozdelenie motívov ako dôležitý krok v snahe pochopiť, ako vznikajú impulzy k sebeckému alebo štedrému správaniu. Štatistická analýza experimentálnych údajov ukazujúca, že vplyv reputácie má na konanie diktátorov silnejší vplyv ako sociálny vplyv a identifikácia.