Honesty and Informal Agreements - Dufwenberg, Martin
Vyvinutie a experimentálne testovanie modelov neformálnych dohôd, s predpokladom, že agenti sú úprimní, avšak znášajú náklady na prekonanie aspektov pokušenia (temptations). Rozšírenie dvoch klasických riešení vyjednávania (split-the-difference a deal-me-out) na skúmané prostredie neformálnych dohôd, pričom pre každé riešenie existujú dva prirodzené spôsoby, čím sú k dispozícii 4 modely na skúmanie. V experimente sa ako víťaz ukazuje verzia deal-me-out, ktorá je obmedzovaná aspektmi pokušenia.