Rozdiely v úmrtnosti medzi mestom a vidiekom: poloha ako diferenciačný faktor - Ďurček, Pavol
Analýzy zhodnotenia mortality na úrovni mestských centier a vidieckych zázemí, a to v troch časových obdobiach 1971–1975, 1988–1992 a 2015– 2019. Hlavným cieľom je zistiť odpoveď na otázku, či celkovú nerovnomernosť v charaktere úmrtnosti tvoria prevažne diferencie medzi regiónmi, alebo viac rozdiely medzi mestským a vidieckym prostredím.